Известие

Collapse
No announcement yet.

156 jtd-силни вибрации при ускорение

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 156 jtd-силни вибрации при ускорение

Става въпрос за 156 с 1.9 литров /115 к.с. двигател. При ускорение на колата се усещат сравнително силни вибрации по цялото купе, не във волана. При отнемане на газ спират. На празен ход и по инерция също ги няма. Единствено при ускорение на предавка. Ако има идеи ще съм благодарен.

Съединител Особено, ако вибрациите са на по-ниски обороти.
    _______
    146 JTD - ex
    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy
      Проверено(според "майстора") Между другото съвет за подходящ сервиз у Варна и околията бих приел с удоволствие...

Comment

Тампоните на двигателя или скоростите

.

Comment

Първоначално публикувано от me_to_u
          Проверено(според "майстора") Между другото съвет за подходящ сервиз у Варна и околоята бих приел с удоволствие...
          А как го провери тоя майстор, че ми е чудно?
          накоро беше пусната тема за сервизи във Варна. препоръчват някакъв до гарата, но му нямам координатите
          _______
          146 JTD - ex
          Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

А как го провери тоя майстор, че ми е чудно?
            накоро беше пусната тема за сервизи във Варна. препоръчват някакъв до гарата, но му нямам координатите
            Предполагам си е наплюнчил пръста и си го е набутал в дупарата да роди...не ми се говори направо, знаеш какви са нещастници тука по сервизите Колата е на приятел, монтьорчето твърди, че съединителя не е причина и са проверявали. Та след като аз му предложих същия вариант, човека като че ли иска да провери и други възможни версии преди пак да даде 150 лв. за същата операция. Видях темата за сервиза до гарата. Опции няма и без това, ще му кажа да пробва там Благодаря за мненията!

Comment

Колега можеш да ходиш на сервис с голямо доверие от мен на околовръсния път до воената болница. Сервис /НЕДЕЛ4О/там са двама братя и наистина щети свършат добра РАБОТА.

Comment

според мен 100% е съединител
                ПРАВИТЕ ОТСЕЧКИ СА ЗА БЪРЗИТЕ КОЛИ ЗАВОИТЕ СА ЗА БЪРЗИТЕ ШОФЬОРИ!sigpic

Comment

Тези 150лв за какво точно са ти ги взели?
                  sigpic
                  Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
                  " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
                  "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

Май Petko е прав - тампони.
                    Fiat Stilo 1.9 16V JTD, 2004, комби
                    Citroen BX-19GT, 85
                    Alfa Romeo 156, 2.4 JTD, 01, Distintive - ex

Comment

и аз го имам този проблем при 2500/3000 оборота на 3-та при подаване на газ ми тресе предницата но само в тези обороти на 1и2 с газ го няма, ще съм ти благодарен ако пешеш какво е било при теб
                      156 1.9 JTD 105hp

Comment

Първоначално публикувано от b0jo Покажи съобщение
                        и аз го имам този проблем при 2500/3000 оборота на 3-та при подаване на газ ми тресе предницата но само в тези обороти на 1и2 с газ го няма, ще съм ти благодарен ако пешеш какво е било при теб

при мене е сходен проблема нямам и отговор , сменени са , съединител , маховик , рециклирани карета и сменени тампони ...
                        все още си е така ..
                        при ускоряване на 3,4,и5 при боост м/у 1500 и 2300 об цялата кола разтриса тва е либра 2.4 жтд
                        Peugeot 306 Cabriolet
                        Lancia Lybra 2.4 JTD 140hp
                        Toyota Starlet 1.0
                        Tipo

Comment

Първоначално публикувано от iav Покажи съобщение
                          при мене е сходен проблема нямам и отговор , сменени са , съединител , маховик , рециклирани карета и сменени тампони ...
                          все още си е така ..
                          при ускоряване на 3,4,и5 при боост м/у 1500 и 2300 об цялата кола разтриса тва е либра 2.4 жтд
                          Колега:от къде си.
                          Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
                          Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

абе смени си съединитела бе баси няма да минеш с тампончета и глупости. виж маховика къф луфт има ако е голям и имаш пари смениго ако няамаш сложи си стария. аз си смених и маховика ама низнам дали трябваше. дано да не са окаже менте.
                            Last edited by k1lcone; d.m.y г., 11:29.

Comment

Първоначално публикувано от k1lcone Покажи съобщение
                              абе смени си съединитела бе баси няма да минеш с тампончета и глупости. виж маховика къф луфт има ако е голям и имаш пари смениго ако няамаш сложи си стария. аз си смених и маховика ама низнам дали трябваше. дано да не са окаже менте.
                              Даже вземи та смени и носачи,дебитомер,топката на скоростния лост,задна дясна гума и лампичката на багажника... Ама в гаража,да не вземеш да ходиш при хора дето са учили и 100 години с това си изкарват хляба.

Хайде спрете с боба ,кафето и картите Таро.
                              Във форума има достатъчно знаещи и можещи , за да помогнат на човека.
                              Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
                              Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Working...
                              X